Vit sparris potatis
En mycket god och fast delikatesspotatis med nötig smak. Skalet är tunt och köttet är gult. Sparrispotatisen passar bra till många rätter, såväl kokta som stekta.
Fast, gul/vit, avlång/oval.
Röd sparris potatis
Potatisen har en fyllig och fast struktur. De ovala knölarna har en god kastanjelik smak. Ät gärna Röd Sparris med skalet på. Potatisen passar till många rätter, kokad, råstekt, klyftpotatis och potatissallad.
Rött potatis skal, fast.
Körsbärspotatis
Körsbärspotatisen är en mycket speciell potatissort med runda körsbärsstora knölar. Den tillagas med skalet på, helst inte för länge för att framhäva den goda smaken. Den är fastkokande med en nästan krispig konsistens och viss sötma i smaken.
Körsbärs stora, runda, röda,
Mandel potatis
Mandelpotatisen är en mjölig sort med långsmal form och ett gult kött. Sorten odlas främst i Norrland men även i södra Sverige. Potatisen kokas försiktigt med skalet på, annars faller den lätt sönder. Den är god i mos,soppor och till fisk och vilträtter.
Gul, mjölig, långsmal
King Edward potatis
Mjölig vit gammal sort med god smak, som är lämplig till potatismos och olika ugnsrätter. Bör kokas försiktigt. Sveriges mest använda potatissort.
Vit med röda prickar, mjölig
Bintje
En gammal väletablerad fast sort. Bintje är en bra allaround potatis som passar till fritering, kokning, stekning och gratänger. Bintje har en ganska kraftig potatis smak.
Gul, fast
Bakpotatis – king edward

Asterix
En gul fast potatis med tjockt rött skal. Den passar bra som klyft potatis och till råstekning. En mycket omtyckt resturangspotatis.
Gul potatis med rött skal, fast